Introductie

Deze kleine harige beestjes komen veel bij ons op het spreekuur. De klachten waarmee ze bij ons komen zijn zeer divers, en lopen uiteen van nagels knippen, huidproblemen tot niet eten.

Gezondheidsproblemen

De Cavia is een erg gevoelig diertje, die gemakkelijk wat problemen kan krijgen. Met name het complexe maagdarmkanaal levert nog wel eens wat problemen op. Deze kunnen variëren van diarree, gasophoping tot het stoppen met eten. Deze problemen kunnen zich in een snel tempo verergeren en vragen dan ook vrij snel de nodige medische zorg.
Het is erg belangrijk dat cavia’s voeding krijgen met vitamine C erin. De cavia is, samen met de mens, als enige diersoort niet in staat om zelf vitamine C te maken. Om de weerstand van da cavia op peil te houden is vitamine C toediening daarom erg belangrijk
Ook de luchtwegen is een orgaanstelsel waar de cavia vrij gemakkelijk problemen aan kan krijgen (bronchitis, longontsteking).
Hetzelfde geld voor de urinewegen. Door de vezelrijke voeding ontwikkelen zij vrij gemakkelijk blaasgruis wat op termijn zelf kan leiden tot blaassteentjes.

De meeste aandoeningen zijn over het algemeen goed te behandelen, mits er natuurlijk op tijd naar gekeken wordt.
Let daarom goed op de gezondheid van uw cavia, met name veranderingen in de eetlust zijn vaak een goede indicatie dat er iets niet helemaal in orde is.

Zorg er ook voor dat uw cavia in een schone rustige omgeving met veel hooi van een goede kwaliteit word gehuisvest en draag zorg voor een goed vitamine C voorziening.
Neem bij klachten of twijfel vooral contact met ons op.

Operaties

Naast de cavia’s op het spreekuur zien wij ook regelmatig Cavia’s bij ons op de operatieochtenden.
Veel uitgevoerde operaties zijn:
• Bultjes verwijderen
• Gebitsbehandelingen
• Verwijderen van blaassteentjes
• Castratie
• Verwijderen van ovaria-cysten in geval van problemen.

 • DIERENKLINIEK
  SCHIEDAM-NOORD
  IS EEN MODERNE PRAKTIJK

  "Dierenkliniek Schiedam-Noord is een zeer moderne praktijk.
  Wij beschikken over een groot aantal mogelijkheden tot het doen van aanvullende diagnostiek, zoals:
  Bloedonderzoek, röntgenfoto's, echografie, kijkoperaties, bacteriologie.
  Ook hebben wij zeer uitgebreide mogelijkheden tot het uitvoeren van behandelingen van dieren,
  waaronder een eigen opname voor katten en honden"
 • DE DOKTOREN
  EN PARA-VETERINAIREN
  STAAN VOOR U KLAAR

  "De artsen en assistentes van dierenkliniek Schiedam-Noord staan ten alle tijden voor u klaar.
  Is uw dier ziek of heeft u een spoedgeval bel ons dan op tel. 010-2470110.
  Ook als u gewoon een vraag heeft kunt u ons ten alle tijden bellen.
  In alle gevallen proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn"
 • ONZE STERKSTE KRACHT
  IS COMPASSIE
  VOOR EIGENAAR EN PATIENT.

  Bij dierenkliniek Schiedam-Noord vinden wij het belangrijk
  dat wij samen met u uw dier gezond en fit houden.
  Mocht uw huisdier toch ziek zijn dan proberen wij in overleg met u tot een oplossing hiervan te komen.
  Wij streven ernaar dat iedereen zich welkom en prettig bij ons voelt."

Cardiologie:

Dr. Andre Gebben

Ook echografie van het hart

Dierenarts Gebben heeft meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van de cardiologie. Naast kennis van ziekten van het hart kan hij ook echo’s maken van het hart. Dit alles maakt het mogelijk dieren met hartklachten optimaal te kunnen helpen

Alle teamleden →

Sterkliniek dierenartsen

Sterkliniek Dierenartsen is een samenwerkingsverband van verschillende gezelschapsdierenklinieken verspreid over heel Nederland. De deelnemende praktijken hebben gemeen dat ze de belangen van de diereigenaren en hun dieren voorop stellen. Daartoe streven ze naar een hoge kwaliteit in hun (diergeneeskundige) dienstverlening. Om de kwaliteit daadwerkelijk te borgen wordt deze ook gecontroleerd .

Lees meer

about_small_1

Gecontroleerde hoge kwaliteit

De kwaliteit van een Sterkliniek wordt door een onafhankelijke en betrouwbare partij, met veel kennis van zaken en van buiten de beroepsgroep van Dierenartsen, streng gecontroleerd. Hierbij kunt u denken aan controle op de nascholing van dierenartsen en para-veterinairen, controle van bedrijfsprotocollen, controle op ijking en onderhoud van apparatuur, enzovoort.

Lees meer

cursus

Nascholing voor alle werknemers

Eén van de belangrijkste pijlers voor kwalitatieve goede diergeneeskunde wordt gevormd door een goed kennisniveau. Om het kennisniveau hoog te houden stelt Sterkliniek dierenartsen (i.t.t. de beroepsgroep) strenge regels t.a.v. nascholing. Nascholing is verplicht voor dierenartsen en para-veterinairen. Sterkliniek organiseert zelf ook nog aanvullende nascholing. Zo kan de organisatie heel snel reageren op veranderingen in het vak en nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Lees meer

photodune-4830846-boy-with-long-blond-hair-playing-doctor-xs

Twee weten meer dan één

Binnen Sterklinieken vindt veel inter-collegiaal overleg plaats. Hierbij wordt kennis en kunde met elkaar uitgewisseld. Ook wordt elke kliniek jaarlijks onderworpen aan een visitatie bezoek. Hierbij kijken collega’s van een andere praktijk naar het diergeneeskundig handelen binnen de bezochte praktijk. Alles is er op gericht het niveau van kennis en kunde onderling te stimuleren en op een zo hoog mogelijk niveau te houden.

Lees meer