Het liefste zien wij natuurlijk dat uw huisdier altijd gezond is, maar helaas is dat niet zo. Als uw kat niet in orde is, is het altijd verstandig om een afspraak te maken om hem of haar na te laten kijken. Dieren laten namelijk niet altijd goed zien dat ze ziek zijn, dus in sommige gevallen is er meer aan de hand dan u in eerste instantie zou verwachten. Als u twijfelt of u een afspraak moet maken, bel dan alstublieft naar de praktijk. Door een aantal eenvoudige vragen te stellen kan onze paraveterinair heel goed inschatten of het noodzakelijk is een afspraak te maken.

Hoe ziet u aan uw kat dat er iets niet in orde is?

 

Wanneer u (grote) veranderingen ziet in eetlust (veel minder of juist veel meer), uw kat niet wil drinken of het gedrag anders is (sloom, wegkruipen, veel slapen) kan dit een aanwijzing zijn dat er iets aan de hand is. Ook braken, afwijkende ontlasting of urine, veel of vaak of juist heel weinig plassen, benauwdheid, hoesten, niezen, kreupelheid, jeuk of bijvoorbeeld een vieze lucht uit de mond, oren of huid, zijn redenen om uw huisdier na te laten kijken.
Door uw kat goed en grondig te onderzoeken kunnen we in veel gevallen een diagnose stellen en een behandeling starten. Soms zal verder onderzoek moeten worden gedaan om tot een diagnose te komen, bijvoorbeeld bloedonderzoek, röntgenfoto’s of een echo. Wij kunnen veel onderzoek snel doen, waardoor u alsnog vrij snel weet wat er aan de hand is. In sommige gevallen zullen we voor verder onderzoek of behandeling (bijvoorbeeld in het geval van een operatie) een nieuwe afspraak maken om meer tijd voor uw kat te hebben.

Meteen on-line een afspraak maken!