In de opname

Als uw hond, kat of konijn intensievere zorg nodig heeft is het mogelijk dat hij/zij moet worden opgenomen. De gehele verzorging wordt dan door ons team van dierenartsen en assistentes overgenomen. De opname is net als een ziekenhuis, voor ieder een eigen bed, eigen eten en de noodzakelijke verzorging.

Er zijn meerdere opnamehokken voor honden en ook meerdere voor katten bij ons in de kliniek. Naast de medische behandeling, die voor ons vanzelfsprekend is, worden de dieren goed verzorgd en extra vertroeteld. In de opname van de katten wordt er gebruik gemaakt van een feromonenspray. In deze spray zit de geur die door een kat wordt afgegeven bij het kopjes geven. Daardoor voelen katten zich beter op hun gemak.

Gescheiden opname hond en kat

Bij ons is de opname voor honden en katten van elkaar gescheiden. De belangrijkst reden hiervoor is dat veel katten het niet prettig vinden als er een hond in een hok naast hen zit. De hierdoor veroorzaakte stress bevordert het welzijn en de genezing van de katten vaak niet.
Het is van uitermate groot belang dat al onze opname patiënten het zo veel als kan naar hun zin hebben. Een dier dat zich prettig voelt herstelt sneller!

opname1

infuuspomp

opname2

spreekkamer

Extra Care

Als het nodig is kunnen wij onze patiënten middels een automatische infuus-systeem een constante en juiste hoeveelheid infuusvloeistof toedienen. Ook kan er warmte en zuurstof toegediend worden.

Overdag is er de hele dag een assistente aanwezig die de dieren verzorgt en de benodigde medicatie toedient. En op gezette tijden zal de dierenarts de patiënten nakijken en de eventuele therapie aanpassen. Wanneer daar aanleiding is kan er na overleg met de eigenaar bij opnamepatiënten verder onderzoek gedaan worden, zoals bloedonderzoek, röntgenfoto’s en echo’s.

Soms eten dieren niet uit zichzelf en moeten zij de voeding op een andere manier toegediend krijgen. Dit kan door dwangvoeden met spuitjes, maar ook door middel van een neus- of slokdarmsonde.

Wij zorgen hierbij voor voeding van zeer goede kwaliteit die zo nodig is aangepast aan de aandoening van het dier. Wanneer u het op prijs stelt kan het dier zijn eigen voeding krijgen. Naast de medische behandeling, die voor u en ons vanzelfsprekend is, worden de dieren goed verzorgd en in ruime mate vertroeteld.

Op bezoek

Het is altijd mogelijk om op bezoek te komen. In overleg is dat eigenlijk op elk moment van de dag mogelijk. De assistentes zullen samen met u een geschikt tijdstip hiervoor afspreken. In uitzonderlijke gevallen zijn er echter situaties te bedenken dat bezoek niet kan, bijvoorbeeld als de hond of kat die naast die van u zit zeer intensieve zorg nodig heeft of als er absolute rust gewenst is voor de zieke dieren die in de opname verblijven. Wij rekenen er op dat u hiervoor begrip voor zult hebben.

 • DIERENKLINIEK
  SCHIEDAM-NOORD
  IS EEN MODERNE PRAKTIJK

  "Dierenkliniek Schiedam-Noord is een zeer moderne praktijk.
  Wij beschikken over een groot aantal mogelijkheden tot het doen van aanvullende diagnostiek, zoals:
  Bloedonderzoek, röntgenfoto's, echografie, kijkoperaties, bacteriologie.
  Ook hebben wij zeer uitgebreide mogelijkheden tot het uitvoeren van behandelingen van dieren,
  waaronder een eigen opname voor katten en honden"
 • DE DOKTOREN
  EN PARA-VETERINAIREN
  STAAN VOOR U KLAAR

  "De artsen en assistentes van dierenkliniek Schiedam-Noord staan ten alle tijden voor u klaar.
  Is uw dier ziek of heeft u een spoedgeval bel ons dan op tel. 010-2470110.
  Ook als u gewoon een vraag heeft kunt u ons ten alle tijden bellen.
  In alle gevallen proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn"
 • ONZE STERKSTE KRACHT
  IS COMPASSIE
  VOOR EIGENAAR EN PATIENT.

  Bij dierenkliniek Schiedam-Noord vinden wij het belangrijk
  dat wij samen met u uw dier gezond en fit houden.
  Mocht uw huisdier toch ziek zijn dan proberen wij in overleg met u tot een oplossing hiervan te komen.
  Wij streven ernaar dat iedereen zich welkom en prettig bij ons voelt."