Introductie

Hieronder volgt een korte rondleiding bij ons door de praktijk. Hierbij zullen wij u de belangrijkste ruimten binnen onze praktijk laten zien. Binnen de praktijk hebben wij gekozen voor moderne frisse kleuren. Alle muren en vloeren zijn zodanig uitgevoerd dat het goed te reinigen is dit in verband met de reniging en desinfecteerbaarheid.

echo andre 2

De balie

Bij binnenkomst meldt u zich aan bij de balie. Een van onze assistentes zet de gegevens van u en uw huisdier in de computer en beantwoordt uw vragen indien mogelijk. Wanneer uw afspraak is bevestigd kunt u plaats nemen in de royale wachtkamer. Aan de balie kunt u ook terecht voor de aanschaf van dierbenodigdheden zoals ontworming, vlooienmiddelen en diervoeding. De bovenkant van onze balie bevat een print van een cheeta.

De wachtkamer

Onder het genot van een kopje koffie, thee of water heeft u de gelegenheid via de folders, boekjes en posters uw dierenkennis te vergroten. Voor de allerjongsten is er een speciaal ingericht speelhoekje. Daar kunnen zij tijdens het verblijf op de kliniek spelen en een kleurplaat kleuren. Aangezien er met 1 of 2 dierenartsen tegelijkertijd wordt gewerkt, hoeft u over het algemeen niet lang te wachten.

echo andre 2

De behandelkamers

Zodra u aan de beurt bent neemt de dierenarts u mee naar een van de behandelkamers. Samen met u bespreekt de dierenarts de gezondheidstoestand van uw dier. Komt uw dier voor de jaarlijkse controle dan wordt hij/zij eerst geheel onderzocht (gezondheidscheck) waarna de vaccinatie wordt toegediend. Heeft u een afspraak met een ziek huisdier, dan wordt deze uiteraard eerst geheel onderzocht, waarna er met u zal worden gesproken over verder onderzoek en/of de behandeling van uw dier. Daarnaast kan er ook een afspraak gemaakt worden voor een operatie wanneer dat noodzakelijk is.

echo andre 2

De operatiekamer

Bij de meeste operaties wordt gewerkt met inhalatie-anesthesie (oftewel “gasnarcose”). Dit is een zeer veilige en reguleerbare vorm van narcose. Daarnaast wordt het hart, de bloeddruk en de ademhaling door ECG- en gasanalyse (02 en CO2) voortdurend bewaakt. Door al deze veiligheidsmaatregelen kunnen ook oudere dieren en dieren met hart- of nierproblemen met een zo gering mogelijk risico geopereerd worden.

echo andre 2

De röntgenruimte en het laboratorium

In de röntgenruimte worden röntgenfoto’s gemaakt, die worden beoordeeld op de lichtbak. Soms noodzakelijk om het dier even iets rustgevends toe te dienen omdat de houding waarin de foto genomen moet worden niet altijd even comfortabel is. In de röntgenruimte zijn dan ook de mogelijkheden gemaakt voor gas-anaeshesie. Ter bescherming tegen röntgenstraling worden loodjassen en loodhandschoenen gedragen.

Tevens beschikt onze kliniek over een uitgebreid laboratorium. Hier kunnen wij onder andere urine-, ontlasting- en bloedonderzoek doen. Het bloedonderzoek bestaat uit het tellen van de rode- en witte bloedcellen en uit het bepalen van de bloedchemie. Ontlasting-onderzoek bestaat onder meer uit het bepalen van de bacteriën en parasieten. Het urine-onderzoek bestaat onder meer uit het bepalen uit de samenstelling en het bepalen van gruis.

echo andre 2

De opname

In de ruime en diervriendelijke opname worden dieren verpleegd die gedurende kortere of langere tijd opgenomen worden. Ook is er plaats voor dieren die voor een operatie of onderzoek komen. Zij kunnen hier in alle rust vertoeven. Om onnodige stress te voorkomen hebben wij de katten en de honden van elkaar gescheiden. Voor ons zijn rust, warmte en hygiëne in de opname zeer belangrijk. Voor u als eigenaar is deze ruimte toegankelijk om als uw huisdier is opgenomen op ziekenbezoek te komen.

echo andre 2

Het magazijn

Uiteraard hebben wij ook nog een magazijn. Hier hebben wij al onze spullen in voorraad staan. De meeste ruimte wordt hier ingenomen door de diverse dieetvoeders voor zowel hond als kat.

echo andre 2

Echo-ruimte een trimsalon

In onze kliniek hebben wij nog een extra ruimte die onder meer is ingericht als trimsalon. Tamara van trimsalon Abeltje trimt hier een aantal keer per week honden van onze cliënten. Daarnaast kan deze ruimte worden gebruikt voor het uitvoeren van echo´s. Deze ruimte kan daartoe worden verduisterd zodat de echo´s optimaal kunnen worden afgenomen.

echo andre 2