Gebitsproblemen

Bij huisdieren komen veel gebitsproblemen voor. Deze zorgen ervoor dat het gebit van uw huisdier niet fris ruikt, maar vormen ook een risico voor de gezondheid van uw dier. Loszittende kiezen of tanden en tandvleesontstekingen zijn erg pijnlijk voor een hond of kat, hoewel zij dit over het algemeen niet goed laten zien. Daarnaast kunnen de bacteriën van een vies gebit in de bloedbaan terecht komen en op die manier voor hart- en nierproblemen zorgen. Juist om bovenstaande redenen vinden wij het belangrijk veel aandacht te besteden aan gebitsverzorging en goede tandheelkunde aan te bieden in onze praktijk.

Röntgen-opnamen van het gebit

Om de tandheelkunde optimaal te kunnen uitvoeren hebben wij de beschikking over tandheelkundige röntgenapparatuur. Hiermee kunnen we eenvoudiger kieswortelontstekingen, gaatjes in de wortels of met kaakbot vergroeide kieswortels beoordelen. Dit komt de behandeling van uw dier ten goede, omdat we niet ‘blind’, dus zonder te weten wat er aan de binnenkant gaande is, de behandeling hoeven uit te voeren.

rontgen tand 1

rontgen tand 4

rontgen tand 3

rontgen tand 6

De behandeling (chirurgische extracties)

Wanneer kiezen of tanden beschadigd zijn, los zitten of een kieswortelontsteking hebben, zullen deze in veel gevallen moeten worden verwijderd. Wanneer we deze kiezen trekken, is er een aanzienlijk risico op het afbreken van de wortels. Dit willen we voorkomen omdat wortelresten voor ontsteking kunnen zorgen.

Daarnaast geeft het trekken van de kiezen veel schade aan het kaakbot, waardoor het herstel pijnlijker is en langer duurt. Al deze problemen kunnen voorkomen worden door de kiezen chirurgisch te verwijderen, zoals de kaakchirurg dat ook bij u doet.

Onze dierenarts Jolien van Straaten heeft hier diverse cursussen voor gevolgd en doet nu alle gebitsbehandelingen op deze manier. De resultaten zijn erg goed. Wij horen van eigenaren zeer vaak dat hun huisdier na de gebitsbehandeling erg opgeknapt en veel levendiger is geworden. Bij controle na 10 dagen is er op de hechtingen na, in veel gevallen niets afwijkends meer te zien aan het gebit en tandvlees.

 • DIERENKLINIEK
  SCHIEDAM-NOORD
  IS EEN MODERNE PRAKTIJK

  "Dierenkliniek Schiedam-Noord is een zeer moderne praktijk.
  Wij beschikken over een groot aantal mogelijkheden tot het doen van aanvullende diagnostiek, zoals:
  Bloedonderzoek, röntgenfoto's, echografie, kijkoperaties, bacteriologie.
  Ook hebben wij zeer uitgebreide mogelijkheden tot het uitvoeren van behandelingen van dieren,
  waaronder een eigen opname voor katten en honden"
 • DE DOKTOREN
  EN PARA-VETERINAIREN
  STAAN VOOR U KLAAR

  "De artsen en assistentes van dierenkliniek Schiedam-Noord staan ten alle tijden voor u klaar.
  Is uw dier ziek of heeft u een spoedgeval bel ons dan op tel. 010-2470110.
  Ook als u gewoon een vraag heeft kunt u ons ten alle tijden bellen.
  In alle gevallen proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn"
 • ONZE STERKSTE KRACHT
  IS COMPASSIE
  VOOR EIGENAAR EN PATIENT.

  Bij dierenkliniek Schiedam-Noord vinden wij het belangrijk
  dat wij samen met u uw dier gezond en fit houden.
  Mocht uw huisdier toch ziek zijn dan proberen wij in overleg met u tot een oplossing hiervan te komen.
  Wij streven ernaar dat iedereen zich welkom en prettig bij ons voelt."

Tandheelkunde:

Dr. Jolien Vermue

5 jaar ervaring

Dierenarts Vermue heeft meerdere opleidingen gevolg in het op de juiste wijze uitoefene van de tandheelkunde bij huisdieren. Zij kan naast het maken van gebitsröntgenfoto’s, zowel chirurgische- als niet chirurgische extracties uitvoeren.

Alle teamleden →

“Een gezond en schoon gebit is van groot belang voor een goede gezondheid van uw huisdier”

— Jolien Vermue

Sterkliniek dierenartsen

Sterkliniek Dierenartsen is een samenwerkingsverband van verschillende gezelschapsdierenklinieken verspreid over heel Nederland. De deelnemende praktijken hebben gemeen dat ze de belangen van de diereigenaren en hun dieren voorop stellen. Daartoe streven ze naar een hoge kwaliteit in hun (diergeneeskundige) dienstverlening. Om de kwaliteit daadwerkelijk te borgen wordt deze ook gecontroleerd .

Lees meer

about_small_1

Gecontroleerde hoge kwaliteit

De kwaliteit van een Sterkliniek wordt door een onafhankelijke en betrouwbare partij, met veel kennis van zaken en van buiten de beroepsgroep van Dierenartsen, streng gecontroleerd. Hierbij kunt u denken aan controle op de nascholing van dierenartsen en para-veterinairen, controle van bedrijfsprotocollen, controle op ijking en onderhoud van apparatuur, enzovoort.

Lees meer

cursus

Nascholing voor alle werknemers

Eén van de belangrijkste pijlers voor kwalitatieve goede diergeneeskunde wordt gevormd door een goed kennisniveau. Om het kennisniveau hoog te houden stelt Sterkliniek dierenartsen (i.t.t. de beroepsgroep) strenge regels t.a.v. nascholing. Nascholing is verplicht voor dierenartsen en para-veterinairen. Sterkliniek organiseert zelf ook nog aanvullende nascholing. Zo kan de organisatie heel snel reageren op veranderingen in het vak en nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Lees meer

photodune-4830846-boy-with-long-blond-hair-playing-doctor-xs

Twee weten meer dan één

Binnen Sterklinieken vindt veel inter-collegiaal overleg plaats. Hierbij wordt kennis en kunde met elkaar uitgewisseld. Ook wordt elke kliniek jaarlijks onderworpen aan een visitatie bezoek. Hierbij kijken collega’s van een andere praktijk naar het diergeneeskundig handelen binnen de bezochte praktijk. Alles is er op gericht het niveau van kennis en kunde onderling te stimuleren en op een zo hoog mogelijk niveau te houden.

Lees meer